Múzeum fejlesztése projekt

Projekt neve: “TISZAZUGI OTTHONOK” BEMUTATÓHELY KIALAKÍTÁSA A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUMBAN

Azonosító szám: TOP-1.2.1-16-JN1-2017-00003

Hírek

2018. május 2.

TISZAFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
“TISZAZUGI OTTHONOK” BEMUTATÓHELY KIALAKÍTÁSA A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUMBAN CÍMŰ PROJEKT (TOP-1.2.1-16-JN1-2017-00003) KEZDÉSÉRŐL

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott “Tiszazugi otthonok” bemutatóhely kialakítása a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban, TOP-1.2.1-16-JN1-2017-00003 azonosító számú pályázatát a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásban részesítette.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt fő célkitűzése a XIX. századi lakóépület korhű építészeti rekonstrukciója. A fejlesztés részeként kialakításra kerül egy akadálymentesített szociális blokkal is ellátott fogadó tér az egykori istálló épületében. A házban berendezett állandó kiállítás keretében életterek, tárgyak, az egykor ott élt család minden napjai és ünnepnapjai kerülnek bemutatásra. A bemutathatóságot szolgáló eszközök beszerzése: viselhető, tapintható, kipróbálható tárgyi eszközök, replika enteriőrök (korhű, nem eredeti, kipróbálható bemutatáshoz), és a bemutatást segítő informatikai eszközök beszerzése.
Kialakításra kerül egy szabadtéri játszótér – a „Mesekert” tematikus játszótér – melynek eszközeit magyar mondák és népmesék ihletik. Utcabútorok kihelyezése, a játszótéri eszközöket összekötő sétáló utak kiépítése, zöldfelület fejlesztés.
Parkoló kialakítása: akadálymentes parkoló hely és busz parkolására alkalmas parkoló kialakítása.

A beruházás helyszíne Tiszaföldvár, Kossuth Lajos út 95. szám alatti ingatlan. A beruházást Tiszaföldvár Város Önkormányzata valósítja meg.

A támogatási szerződés aláírását, a beszerzési eljárások lefolytatását követően elkezdődött az engedélyes tervdokumentációk készítése.
A kivitelezési munkák várható kezdése 2018. év második fele a jogerős építési engedély birtokában, a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően.
A projekt tervezett befejezése 2019. december 31.

További információ kérhető:

Baczúrné Kálmán Éva, pályázati referens

Elérhetőség: Tiszaföldvári Polgármesteri Hivatal, Műszaki Osztály
Telefon: 06 56/ 570-059, e-mail: muszak@tiszafoldvar.hu

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Földvári Hírlap – Online

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház (Facebook)

Kormányhivatali tájékoztatók

Ügyfélfogadási időpontok, telefonos elérhetőségek

Tájékoztatás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatalának 2016. évi tevékenységéről: Tájékoztató

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatal hivatalvezetője, Dr. Bodor Brigitta Tímea tájékoztatása - „Állami rezsicsökkentéssel összefüggő konzultáció": tajekoztatas_jarasi_hivatal.pdf

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatal hivatalvezetője, Dr. Bodor Brigitta Tímea tájékoztatása – „Változik a szociális ellátás rendszere”:
szocell_valt.pdf

Pályázatfigyelő