Hadisír átadó

Írta Admin ekkor: június 21st, 2018. Kategória: Honvédelmi

Az első világháborúban életüket vesztett tiszaföldvári katonák felújított hadisírjainak ünnepélyes átadásán vehettek részt a megemlékezők április 26-án, a Tiszaföldvári Köztemetőben. A rendezvény fényét emelték a központi kereszt mellett helyet foglaló díszőrség katonái. Az ünnepséget Hegedűs István polgármester nyitotta meg rövid köszöntőjével, melyben elhangzott, hogy a 19 síremlék felújítása a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Centenáriumi Pályázati Igazgatóság által nyújtott támogatásból valósult meg.
A megjelentek meghallgatták Bojtos Gábor Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárának főlevéltárosának megemlékezését.

Az ünnepi megemlékezés folytatásaként Kovácsik Antal plébánia vezető állandó diakónus, Pathó Gyula evangélikus lelkész és Szász Zoltán református lelkipásztor az I. világháborúban életüket vesztett tiszaföldvári katonák síremlékeit felszentelte és megáldotta. Az imádságok után a Tiszaföldvári Férfikórus tagjai katona dalokat énekeltek.

Az emlékmű megkoszorúzására a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázis katonái közreműködésével került sor. A Honvédelmi Minisztérium megemlékező koszorúját Dr. Papp Ferenc ezredes helyezte el, majd koszorúit helyezte el Tiszaföldvár Város Önkormányzata és a város intézményei és civil szervezetek képviselői. A Hajnóczy József Gimnázium rendvédelmi osztályának tanulói az emlékezés virágait helyezték el a hadisírokon. Az ünnepség zárásaként az 1914 és 1918 között elesett katonák emlékére hallhattuk az Il Silencio-t a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázis katonájának közreműködésével.

Megosztás

E-Ügyintézés

Ellenőrzött bejelentés

Hivatkozva a veszélyhelyzet megszűné-
sével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020 évi LVIII. törvény 398.§-407.§-aira,
az ellenőrzött bejelentéssel kapcsolatos kérelmek benyújtására Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője által biztosított email cím a következő: ellenorzott.bejelentes@tiszafoldvar.hu

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház

Állatvédelem

Tiszaföldvár területén a kóbor ebek befogását a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány végzi.
Székhely: Szolnok, Hant út 1. Tel.: 06 20 26-200-26 www.csillagszem.hu A lakosság a bejelentéseket megteheti közvetlenül az alapítványhoz, illetve ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban a Közterület-felügyelők felé.

Rendőrségi felhívás

Kérjük azon személyek jelentkezését, akiknek tudomása van olyan személyről, aki úgynevezett "uzsorakamatra" kölcsönt vett fel magánszemélytől. Továbbá kérjük azon személyek jelentkezését is, akik magánszemélytől kölcsönt kértek olyan feltétellel, melyet élethelyzetükből adódóan nem képesek fizetni, illetve a kölcsönt adó személy által meghatározott tartozás összege megítélésük szerint aránytalanul magas a felvett kölcsön összegéhez képest. A bejelentéseket a Tiszaföldvári Rendőrőrsön lehet megtenni személyesen, munkaidőben hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.00 óra, pénteken 7.30 óra és 13.00 óra közötti időben.