Virág út felújítása a Bajcsy-Zsilinszky út és a Baross körút között

 

Projekt neve: Virág út felújítása a Bajcsy-Zsilinszky út és a Baross körút között
Azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00007


2024. március 11.

Sajtóközlemény

„VIRÁG ÚT FELÚJÍTÁSA A BAJCSY-ZS. ÚT ÉS A BAROSS GÁBOR KÖRÚT KÖZÖTT” CÍMŰ TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00007 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PROJEKT ZÁRÁSÁRÓL

2024/MÁRCIUS/11

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Belterületi közutak fejlesztése TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1” című pályázati felhívásra benyújtott „Virág út felújítása a Bajcsy-Zs. út és a Baross Gábor körút között” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00007 azonosító számú pályázatát a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg, 149,99 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A fejlesztés célja a Virág utca felújítása volt. A felújítandó útszakasz burkolatának állapota az évtizedek során jelentősen leromlott, szétrepedezett, ezért a közlekedés nem volt biztonságos, és rendkívül nagy zajjal is járt. A tervezett fejlesztéssel a városközpont közlekedési rendszere jelentősen korszerűsödött, valamint a belvárosi közlekedési feltételek, és a közlekedésbiztonság is jelentős mértékben javult.

2023. január 24-én aláírásra került a Támogatási szerződés, mely alapján a támogatás keretében elszámolható költségek bruttó összege 149.990.032,- Ft.

A tervezett beruházás megvalósulási helyszíne Tiszaföldváron 1375/1 hrsz-ú, 1002 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú terület.

A támogatási szerződés aláírását, a beszerzési eljárások lefolytatását követően kiválasztásra került a projektmenedzsmenti feladatok ellátását, a közbeszerzési feladatok ellátását, a műszaki ellenőri feladatok ellátását végző cégek.

A kiviteli tervek elkészítése vonatkozásában beszerzési eljárás lefolytatására került sor.

A kiviteli tervek elkészítését követően Tiszaföldvár Város Önkormányzata a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 112. § (1) bekezdés b) pont alapján Nyílt (hirdetménnyel induló) közbeszerzési eljárást „Virág út felújítása Tiszaföldváron” tárgyban.

Az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig (2023.07.21. 11:00) a fenti tárgyú eljárásban 8 darab ajánlat érkezett. A legjobb ár-érték aránnyal rendelkező érvényes ajánlatot a SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó ajánlati ár 78.838.000,- Ft adta.

A vállalkozási szerződés aláírására 2023. augusztus 23-án került sor. A munkaterület a kivitelezést végző cégnek 2023. szeptember 4-én átadásra került. A kivitelezési munkák 2023. november 29. napján fejeződtek be.

A projekt keretein belül a Virág út Bajcsy-Zsilinszky út – Baross Gábor körút közötti mintegy 981 m hosszú szakasza került felújításra. A profilmarás és kátyúzási munkálatokat követően, átlagosan mintegy 3,5 cm vastagságban kiegyenlítő réteg került kiépítésre, melyet követően az új kopóréteg terítése történt meg. Az új aszfaltburkolat mellé mindkét oldalon süllyesztett szegélysor került kiépítésre. A szegélysorok külső oldalán 1,0 m széles 15 cm vastag M22 jelű mechanikai padkastabilizáció épült. Az útburkolat felújítások során, az útszakaszon található 3 db autóbusz megállóhely pályaszerkezete és peronja is felújítása került.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2024. március 31.

A projektről bővebb információt a tiszafoldvar.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Lendvai Orsolya, sajtóreferens
Elérhetőség:
Telefonszám: 06-56/570-051,
E-mail cím: muszak@tiszafoldvar.hu


2023. november 27.

Lakossági tájékoztató

Tiszaföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaföldvár Virág út és Baross Gábor körúti csomópont felújítása miatt forgalmi rend változásra kerül sor 2023. november 28-től az alábbiak szerint:


2023. október 27.

Lakossági tájékoztató

Tiszaföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. 2023. november 2. és 4. között (csütörtök –péntek – szombat), valamint 2023. november 6. és 7. között (hétfő és kedd) – csapadékos időjárás esetén a dátumok módosulhatnak – a Virág úton a Bajcsy út és a Baross Gábor krt. közötti szakaszon aszfaltozási munkákat fog végezni.

Az építési munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Virág út érintett szakaszán.

A helyi járatú autóbusz menetrendje az adott időpont között változni fog!

Nem fog közlekedni a járat:

  • a Virág út – Zöldfa út megálló,
  • a Virág út – Baross krt. megálló,
  • a Kalap úti megálló,
  • az Idősek Gondozóháza megálló felé

Helyette a Virág útról lekanyarodik a Bajcsy- Zs. útra és ahol megáll:

  • a Virág út – Bajcsy Zs. út sarkon,
  • a Bajcsy Zs. út – Deák út sarkon,
  • a Bajcsy Zs. út – Sánc út sarkon.

Kérjük, hogy ide álljanak ki a busszal közlekedő lakosok, gyerekek.

Az útépítési munkálatok ideje alatt az esetleges kellemetlenségek miatt megértésüket és szíves türelmüket kérjük.


2023. október 26.

Lakossági tájékoztató

Tiszaföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. 2023. november 2. és 4. között (csütörtök-péntek-szombat), valamint 2023. november 6. és 7. között (hétfő és kedd) – csapadékos időjárás esetén a dátumok módosulhatnak – a Virág úton a Bajcsy út és a Baross Gábor krt. közötti szakaszon aszfaltozási munkákat fog végezni.

Az építési munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Virág út érintett szakaszán.

Reggel 7 és délután 17 óra között az érintett útszakaszon gépjárművel közlekedni nem lehetséges.

Javasoljuk, hogy az aszfaltozási munkálatok megkezdése előtt gépjárműveikkel a közelben lévő utcákban parkoljanak le.

Az útépítési munkálatok ideje alatt az esetleges kellemetlenségek miatt megértésüket és szíves türelmüket kérjük.


2023. szeptember 13.

Lakossági tájékoztató

Tiszaföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. 2023. szeptember 18. és 2023. november 30. között Tiszaföldvár Virág úton – a Bajcsy Zs. út és a Baross Gábor körút közötti szakaszon – burkolat felújítási munkálatokat fog végezni. Az építési munkálatok miatt ideiglenes forgalomkorlátozások, útlezárás várható.

Kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy reggel 7 és délután 17 óra között az érintett utcában az út mellett ne parkoljanak, valamint amennyiben van rá mód és lehetőség az egyéb közlekedési útvonalakat használjanak.

A szemétszállítás az adott útszakaszon a megszokott időrendben történik.

A kivitelezési munkálatokról, az esetleges útszakasz zárásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Az útépítési munkálatok ideje alatt az esetleges kellemetlenségek miatt megértésüket és szíves türelmüket kérjük.


2023. augusztus 23.

Hírek

A Virág út felújítása a Bajcsy-Zsilinszky út és a Baross körút között tárgyú projekt vonatkozásában 2023. augusztus 23-án aláírásra került a nyertes ajánlattevővel a kivitelezési szerződés.

Nyertes ajánlattevő a SWIETELSKY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság


2023. július 21.

Sajtóközlemény

„VIRÁG ÚT FELÚJÍTÁSA A BAJCSY-ZS. ÚT ÉS A BAROSS GÁBOR KÖRÚT KÖZÖTT” CÍMŰ TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00007 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PROJEKT KEZDÉSÉRŐL

2023/JÚLIUS/21

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Belterületi közutak fejlesztése TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1” című pályázati felhívásra benyújtott „Virág út felújítása a Bajcsy-Zs. út és a Baross Gábor körút között” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00007 azonosító számú pályázatát a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg,149,99 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A fejlesztés célja a Virág utca felújítása. A felújítandó útszakasz burkolatának állapota az évtizedek során jelentősen leromlott, szétrepedezett, ezért a közlekedés nem biztonságos, és rendkívül nagy zajjal is jár. A gyűjtőút jelenlegi állapotban balesetveszélyes. A tervezett fejlesztéssel a városközpont közlekedési rendszere jelentősen korszerűsödne, valamint a belvárosi közlekedési feltételek, és a közlekedésbiztonság is jelentős mértékben javulna. A fejlesztés a település közlekedés fejlesztési stratégiájának fontos eleme, és közvetlenül kapcsolódik a már megvalósult közösségi közlekedéssel összefüggő fejlesztésekhez.

A tervezett beruházás megvalósulási helyszíne Tiszaföldváron 1375/1 hrsz-ú, 1002 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú terület.

A projekt keretein belül a Virág út (1375/1 hrsz) Bajcsy-Zsilinszky út – Baross Gábor körút közötti mintegy 795 m hosszú szakasza kerül felújításra. A felújításba vett útszakasz rendelkezik szilárd burkolattal, azonban a meglévő aszfaltburkolat az évek során jelentősen elhasználódott, kikátyúsodott, szélei letöredeztek, és balesetveszélyessé vált. A profilmarás és kátyúzási munkálatokat követően, átlagosan mintegy 3,5 cm vastagságban kiegyenlítő réteg kerül kiépítésre, melyet követően az új kopóréteg terítése történik meg. Az új aszfaltburkolat mellé mindkét oldalon süllyesztett szegélysor került betervezésre. A szegélysorok külső oldalán 1,0 m széles 15 cm vastag M22 jelű mechanikai padkastabilizáció épül. Az útburkolat felújítások során, az útszakaszon található 3 db autóbusz megállóhely pályaszerkezete és peronja is felújítása kerül. A megállók a meglévő beépítéseket és kapubejárókat figyelembe véve kerülnek átépítésre, a járművek az útpályán állnak meg a megállóhelyeknél.

A támogatási szerződés aláírását, a beszerzési eljárások lefolytatását követően elkezdődött az kiviteli tervdokumentációk készítése.

A kivitelezési munkák várható kezdése 2023. ősz a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2024. március 31.

A projektről bővebb információt a tiszafoldvar.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Lendvai Orsolya, sajtóreferens

Elérhetőség:
Telefonszám: 06-56/570-051,
E-mail cím: muszak@tiszafoldvar.hu

E-Ügyintézés

Ellenőrzött bejelentés

Hivatkozva a veszélyhelyzet megszűné-
sével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020 évi LVIII. törvény 398.§-407.§-aira,
az ellenőrzött bejelentéssel kapcsolatos kérelmek benyújtására Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője által biztosított email cím a következő: ellenorzott.bejelentes@tiszafoldvar.hu

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház

Állatvédelem

Tiszaföldvár területén a kóbor ebek befogását a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány végzi.
Székhely: Szolnok, Hant út 1. Tel.: 06 20 26-200-26 www.csillagszem.hu A lakosság a bejelentéseket megteheti közvetlenül az alapítványhoz, illetve ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban a Közterület-felügyelők felé.

Rendőrségi felhívás

Kérjük azon személyek jelentkezését, akiknek tudomása van olyan személyről, aki úgynevezett "uzsorakamatra" kölcsönt vett fel magánszemélytől. Továbbá kérjük azon személyek jelentkezését is, akik magánszemélytől kölcsönt kértek olyan feltétellel, melyet élethelyzetükből adódóan nem képesek fizetni, illetve a kölcsönt adó személy által meghatározott tartozás összege megítélésük szerint aránytalanul magas a felvett kölcsön összegéhez képest. A bejelentéseket a Tiszaföldvári Rendőrőrsön lehet megtenni személyesen, munkaidőben hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.00 óra, pénteken 7.30 óra és 13.00 óra közötti időben.