Földvárak

“FÖLDVÁR” NEVŰ TELEPÜLÉSEK

A Földvár települések 2002-ben korábbi hagyományokra alapozva vettek részt a Földvár-napok rendezvénysorozatot megrendező Tiszaföldvár Város augusztus 18-20-i ünnepségén. Ez a kapcsolat 2000-ben kezdődött négy magyar Földvár között. Ezek: Balatonföldvár, Dunaföldvár, Pusztaföldvár és Tiszaföldvár. A Földvárak polgármesterei egybehangzóan kijelentették azon szándékukat, hogy a közélet szinte minden színterén kialakítják és fejlesztik településeik között a kapcsolatokat. Ennek eredményeként írták alá Tiszaföldváron 2002. augusztus 18-án az Együttműködési megállapodást, amely a Magyarországi Földvár települések polgármestereinek közös nyilatkozata. A határon túli magyar Földvárak közül a Szerbia területén fekvő Bácsföldvár tanácselnöke és küldöttei is kifejezték azon szándékukat, hogy a Földvárak így kialakuló közösségében partnerek legyenek. Bácsföldvári kapcsolataink az évek során közös programok szervezésével tovább bővültek, az együttműködés további területekre szélesedett ki.

Együttműködési megállapodás

1. Magyarország Földvár nevű településeinek képviseletében eljáró polgármesterek

  • Nagy Gáborné, Dunaföldvár
  • Berkes László, Balatonföldvár
  • Dr. Baranyi István, Pusztaföldvár
  • Borza Attila, Tiszaföldvár

kinyilvánítjuk közös akaratunkat településeink közötti együttműködésre. Településeink polgárainak jó baráti, sport és kulturális kapcsolatainak továbbfejlesztése érdekében a következőkben állapodtunk meg.

2. Minden évben rendszeresen a megkezdett sort folytatva egy-egy település életében jelentősebb esemény alkalmából meghívja, és vendégül látja a többi település delegációit azzal a céllal, hogy a kölcsönös látogatásokkal ápoljuk a települések közötti kapcsolatot, és információink kicserélésével támogassuk egymást minden társadalmi szinten.

2000. év Szüreti Fesztivál Dunaföldvár
2001. év Földvári Napok Balatonföldvár
2002. év Szent István napi ünnepség Tiszaföldvár
2003. év Majális Pusztaföldvár

3. Célkitűzések:

kulturális ünnepségek megszervezése,
sport rendezvények, sportegyesületek versenyei,
művészeti csoportok vendégszereplése,
intézmények kapcsolatépítése,
ifjúsági csereprogramok,
egyesületek, egyházak, iskolák, családok közvetlen kapcsolatának kiépítése,
hazai és külföldi pályázatokon való közös részvétel.

Ezt a megállapodást, mint maradandó ígéretet a mai napon aláírjuk.

Tiszaföldvár, 2002. augusztus 18.

Nagy Gáborné
polgármester

Berkes László
polgármester

Dr. Baranyi István
polgármester

Borza Attila
polgármester

E-Ügyintézés

Ellenőrzött bejelentés

Hivatkozva a veszélyhelyzet megszűné-
sével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020 évi LVIII. törvény 398.§-407.§-aira,
az ellenőrzött bejelentéssel kapcsolatos kérelmek benyújtására Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője által biztosított email cím a következő: ellenorzott.bejelentes@tiszafoldvar.hu

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház

Állatvédelem

Tiszaföldvár területén a kóbor ebek befogását a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány végzi.
Székhely: Szolnok, Hant út 1. Tel.: 06 20 26-200-26 www.csillagszem.hu A lakosság a bejelentéseket megteheti közvetlenül az alapítványhoz, illetve ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban a Közterület-felügyelők felé.

Rendőrségi felhívás

Kérjük azon személyek jelentkezését, akiknek tudomása van olyan személyről, aki úgynevezett "uzsorakamatra" kölcsönt vett fel magánszemélytől. Továbbá kérjük azon személyek jelentkezését is, akik magánszemélytől kölcsönt kértek olyan feltétellel, melyet élethelyzetükből adódóan nem képesek fizetni, illetve a kölcsönt adó személy által meghatározott tartozás összege megítélésük szerint aránytalanul magas a felvett kölcsön összegéhez képest. A bejelentéseket a Tiszaföldvári Rendőrőrsön lehet megtenni személyesen, munkaidőben hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.00 óra, pénteken 7.30 óra és 13.00 óra közötti időben.