Egészségügyi projekt

NFÜ oldal

 

[ Képek (letölthető)]

Projekt neve: Háziorvosi rendelő és gyermek háziorvosi rendelő kialakítása Tiszaföldvár, Szondy V. út 30. szám alatt

Tiszaföldvár Város Önkormányzata 2010. januárjában pályázatot nyújtott be az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-2009-4.1.2/A kódszámú pályázati konstrukcióra. A pályázat célja az volt, hogy egy épületbe kerülhessen az 1. számú gyermekorvosi és az 1. számú felnőtt háziorvosi rendelő a Szondy V. út 30. szám alatt. A pályázatot támogatásra érdemesnek ítélték, így 2010. decemberébenben aláírásra került a Támogatási Szerződés. A beruházás teljes költsége 42.156.000 Ft, ebből az uniós pályázaton nyert támogatás mértéke 95%. A kivitelező kiválasztására közbeszerzési eljárást folytatott le az önkormányzat, melynek nyertese a PARABOLA 2000 Kft. lett. A kivitelezővel 2011. március 11-én került aláírásra a szerződés. Ezt követően megkezdődött a beruházás tényleges megvalósítása. Az építési beruházás készültségi foka a nyár folyamán meghaladta az 50%-ot. Az építési munkák várhatóan 2011. október végére fognak befejeződni, továbbá az európai uniós támogatás teljes lehívása várhatóan 2011. évben meg fog valósulni.

Kedvezményezett: Tiszaföldvár Város Önkormányzata; 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zsilinszky út 2.

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft., Észak-alföldi Területi Iroda, Debrecen; 4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6.

 

2011. november 21.

 

Az építési beruházás a Szondy V. út 30. szám alatt 2011. október 21-én befejeződött. Ezt követően megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Az utómunkálatok és takarítás után, november 3-án átadásra kerültek az új rendelők az orvosoknak. Dr. Dékány György házi gyermekorvos (1. sz. gyermekorvosi körzet) és Dr. Nemes Katalin háziorvos (1. sz. felnőtt háziorvosi körzet) november 7-től  már az új rendelőkben fogadják a betegeket.

A fejlesztés során 2 db rendelő, 2 db váróterem, 1 db elkülönítő a gyermekorvosi rendelőhöz, mindkét rendelőhöz külön női- és férfi mosdó, illetve a szükséges kiszolgáló helyiségek létesültek. A melléképület is felújításra került, ahol babakocsi tároló, illetve a rendelőkhöz tartozó raktárhelységek kerültek kialakításra. A beruházással érintett ingatlan összterülete: 332,06 m2 ebből:

– Háziorvosi rendelő: 114,06 m2

– Gyermek háziorvosi rendelő: 146,51 m2

(A fenti négyzetméter adatok tartalmazzák az 55,62 m2 területű melléképület felújítását is.)

– 6 db normál parkoló kialakítása: 75 m2

Megvalósult az épület teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, a hatályos jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelve. Kialakításra kerültek a vezető sávok, és nagyméretű feliratok, piktogramok braille-írással is kihelyezésre kerültek, mely a vakokat és gyengénlátókat segítik a tájékozódásban. A nagyothalló és siket betegeket a rendelőbe beépített induktív hurkos erősítő készülék segíti az orvosokkal való kommunikálásban.

A pályázat keretében eszközbeszerzés is megvalósult. A rendelőkbe új asztali számítógép és fénymásolóval kombinált nyomtató került, a várótermekbe televízió készülék és új várópadok, illetve a gyermek háziorvosi rendelő esetében új pólyázóasztalok kerültek.

 

November 18-án ünnepélyes zárórendezvény keretében lezárta az önkormányzat a projektet. A rendezvény a Polgármesteri Hivatal tanácstermében került megrendezésre, részt vettek rajta a kivitelező cég képviselője, Tiszaföldvár Város polgármestere, önkormányzati képviselők, a helyi sajtó munkatársa.

 

Az önkormányzat 2011. december 21-én eljuttatta a Záró Projekt Előrehaladási Jelentést a Közreműködő Szervezetnek, illetve a záró kifizetési kérelmet a támogatás utolsó részletének lehívására.

Ezzel lezárult a projekt fizikai megvalósítási időszaka, és elkezdődik a projekt fenntartási és monitoring időszak, mely 5 évre terjed ki.

 

Projekt végköltsége:

Összes elszámolható költség:         41 181 659 Ft

Támogatás intenzitása:                                  95%

Támogatás:                                       39 122 577 Ft

Önerő:                                                  2 059 082 Ft

 

E-Ügyintézés

Ellenőrzött bejelentés

Hivatkozva a veszélyhelyzet megszűné-
sével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020 évi LVIII. törvény 398.§-407.§-aira,
az ellenőrzött bejelentéssel kapcsolatos kérelmek benyújtására Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője által biztosított email cím a következő: ellenorzott.bejelentes@tiszafoldvar.hu

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Földvári Hírlap – Online

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház (Facebook)

Pályázatfigyelő