Hadisír átadó

Írta Admin ekkor: június 21st, 2018. Kategória: Honvédelmi

Az első világháborúban életüket vesztett tiszaföldvári katonák felújított hadisírjainak ünnepélyes átadásán vehettek részt a megemlékezők április 26-án, a Tiszaföldvári Köztemetőben. A rendezvény fényét emelték a központi kereszt mellett helyet foglaló díszőrség katonái. Az ünnepséget Hegedűs István polgármester nyitotta meg rövid köszöntőjével, melyben elhangzott, hogy a 19 síremlék felújítása a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Centenáriumi Pályázati Igazgatóság által nyújtott támogatásból valósult meg.
A megjelentek meghallgatták Bojtos Gábor Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárának főlevéltárosának megemlékezését.

Az ünnepi megemlékezés folytatásaként Kovácsik Antal plébánia vezető állandó diakónus, Pathó Gyula evangélikus lelkész és Szász Zoltán református lelkipásztor az I. világháborúban életüket vesztett tiszaföldvári katonák síremlékeit felszentelte és megáldotta. Az imádságok után a Tiszaföldvári Férfikórus tagjai katona dalokat énekeltek.

Az emlékmű megkoszorúzására a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázis katonái közreműködésével került sor. A Honvédelmi Minisztérium megemlékező koszorúját Dr. Papp Ferenc ezredes helyezte el, majd koszorúit helyezte el Tiszaföldvár Város Önkormányzata és a város intézményei és civil szervezetek képviselői. A Hajnóczy József Gimnázium rendvédelmi osztályának tanulói az emlékezés virágait helyezték el a hadisírokon. Az ünnepség zárásaként az 1914 és 1918 között elesett katonák emlékére hallhattuk az Il Silencio-t a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázis katonájának közreműködésével.

Megosztás

Tiszaföldvári Helyi Akciócsoport

Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Pk.


Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság (Facebook)
Köszönettel fogadjuk adója 1%-át. Adószámunk: 18832378-1-16
Köszönjük közvetlen pénzbeli támogatását, melyről adóalap csökkentéshez adóügyi igazolást állítunk ki.
Számlaszámunk: 11745176-20006280

Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház (Facebook)

Kormányhivatali tájékoztatók

Ügyfélfogadási időpontok, telefonos elérhetőségek

Tájékoztatás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatalának 2016. évi tevékenységéről: Tájékoztató

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatal hivatalvezetője, Dr. Bodor Brigitta Tímea tájékoztatása - „Állami rezsicsökkentéssel összefüggő konzultáció": tajekoztatas_jarasi_hivatal.pdf

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatal hivatalvezetője, Dr. Bodor Brigitta Tímea tájékoztatása – „Változik a szociális ellátás rendszere”:
szocell_valt.pdf

Pályázatfigyelő